



Recept
Små Grytors Goda Fröknäckebröd:
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
1 1/2 dl fiberhusk
ca 4 dl vatten
en nypa salt
1 msk rapsolja eller linfröolja
Blanda ihop ingredienserna och låt svälla ca 5 min.
Ev kan mer vatten behövas, det ska vara en kladdig smet.
Häll ut smeten på två bakplåtspapper och lägg plastfolie över.
Kavla ut tunnt, ta bort plasten.
Kör i ugnen ca 1 timme på 150 grader.
Chokladtryffel:
200 G grädde
200 G mörk choklad 70 %
80 G smör
Värm grädden, dra av kastrullen från spisen och smält chokladen
och sedan smöret i grädden.
Rör tills allt är smält och smeten är jämn och fin.
Det går nu utmärkt att smaksätta tryffeln om Du vill med tex saffran, lakrits, hallon, rom, chili, kardemumma eller vad Du själv gillar.
Häll upp tryffeln i en burk eller skål. Ställ i kylen ca 4 timmar.
När den stelnat så rulla den i kakao som små bollar. Njut!