Recept

 

Små Grytors Goda Fröknäckebröd:

 

1 dl linfrön

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1/2 dl sesamfrön

1 1/2 dl fiberhusk

ca 4 dl vatten

en nypa salt

1 msk rapsolja eller linfröolja

 

Blanda ihop ingredienserna och låt svälla ca 5 min.

Ev kan mer vatten behövas, det ska vara en kladdig smet.

Häll ut smeten på två bakplåtspapper och lägg plastfolie över.

Kavla ut tunnt, ta bort plasten.

Kör i ugnen ca 1 timme på 150 grader.

Chokladtryffel:

200 G grädde

200 G mörk choklad 70 %

80 G smör

Värm grädden, dra av kastrullen från spisen och smält chokladen

och sedan smöret i grädden. 

Rör tills allt är smält och smeten är jämn och fin.

Det går nu utmärkt att smaksätta tryffeln om Du vill med tex saffran, lakrits, hallon, rom, chili, kardemumma eller vad Du själv gillar.

Häll upp tryffeln i en burk eller skål. Ställ i kylen ca 4 timmar.

När den stelnat så rulla den i kakao som små bollar. Njut!